Tervetuloa Pohjanmaan Suurmessuille!

Pohjanmaan Suurmessuilta inspiraatiota kevään ja kesän projekteihin

Pohjanmaan Suurmessut on Botniahallissa joka kevät järjestettävä koko perheen messutapahtuma. Suosittu tapahtuma koostuu toisiaan täydentävistä näyttelyaloista, monipuolisesta messuohjelmasta, tekemisestä, trendeistä, hyvistä messutarjouksista sekä ideoista ja inspiraatiosta. Messukartta

Suurmessuilta saa asiantuntijoiden parhaat vinkit, neuvot ja ideat niin kotiin kuin puutarhaankin, mökkiä unohtamatta. Kiinnostavimmat lomaideat löytyvät Matkailu-alueelta ja Voi hyvin -osastoilla nautitaan puolestaan terveyteen, kauneuteen ja hyvinvointiin liittyvistä tuotteista ja palveluista. Metsä & Retkeily -teema-alue tarjoaa tekemistä, tunnelmaa, tuotteita ja neuvontaa niin metsänomistajille kun kaikille metsässä liikkujillekin.

Kuusi kiinnostavaa teema-aluetta

Houkuttelevat lomakohteet kotimaassa, Ruotsissa ja Virossa ovat esillä Matkailun teema-alueella. Kylpylät, teatterit, tapahtumat, ryhmämatkat, majoituskohteet, nähtävyydet sekä matkailukohteet lähellä ja kauempana inspiroivat kesälomaa suunnittelevia messuvieraita.

Voi hyvin -alueella keskiössä ovat terveys ja hyvinvointi. Täältä kävijä löytää tuotteet, palvelut ja tietoa hyvinvointiin, elämän laatuun ja kauneuteen.

Vene & Kone -alueelta löytyvät pienkoneet ja kättä pidempää metsänhoitoon. Koneet, laitteet ja harrastuksiin liittyvät uutuudet ja tekeminen innostavat monia kävijöitä.

Koti & Mökki & Piha -alue täyttyy hyödyllisistä tuotteista ja palveluista kotiin, mökille ja puutarhaan. Kattoremontit, kylpytynnyrit, terassilasitukset, vedenpuhdistamot, ilmalämpöpumput sekä ideat ja tuotteet viihtyisämpään asumiseen ja pihaan löytyvät tältä teema-alueelta.

Ruoka-osastot notkuvat herkkuja kotiin vietäväksi. Lihajalosteet, leivonnaiset, suklaat, hillot ja kahvit houkuttelevat uusiin makuelämyksiin.

Metsä & Retkeily -teema-alue esittelee mm. metsänhoitoa, puukauppaa, metsää sijoituskohteena sekä erä-, retkeily- ja vaellustarvikkeita. Messuilla metsäaiheesta kiinnostuneet kävijät tapaavat metsäteollisuuden ja metsänhoitoyhdistysten edustajia sekä metsäalan ammattilaisia. Metsä & Retkeily -näyttelyalue tarjoaa näkemistä ja kokemista kaikille  –  sekä metsänomistajille että virkistyskäyttäjille. Metsäalue suunnitellaan ja toteutetaan yhteistyössä Metsäkeskuksen eteläisen palvelualueen asiantuntijoiden kanssa.

RENERGI – kiertotalous ottaa jätteet talteen

RENERGI Circular Economy HUB -projekti on näyttävästi messuilla mukana kertomassa, miten voit vaikuttaa saariston muovijätteiden vähentämiseen. Yhteistyössä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa asiantuntijat kertovat saariston vesistön muovijäteongelmasta ja miten me kaikki voimme osallistua rantojen siisteyden ylläpitämiseen. Esillä on Pidä Saaristo Siistinä ry:n talkoo-ohjelma Siisti Biitsi, jonka tavoitteena on siivota rannat ja kerätä tietoa rannoilta löytyvistä roskista. Messuosastolle rakennetaan ranta, jossa on sauna, vettä ja vene.
Messujen jälkeen sama kokonaisuus siirretään Vaasan torille, jossa valtakunnallinen ”I love muovi” -kampanja huipentuu 12.4. Vaasa on mukana keräämässä pakkausmuovia ja kilpailee neljän muun kaupungin kanssa.

 

SM19 kuvabannerArtboard 241SM19 kuvabannerArtboard 24 copy1